Criza de timp mă obligă să improvizez în bucătărie, în mai bine de 80% din cazuri. La aceasta se adaugă numărul mâncăcioşilor nerăbdători şi lipsa de apetit pentru mâncarea reîncălzită (aici recunosc, principala vinovată sunt eu :)) ).
Astăzi am ales din nou o reţetă simplă: orez şi am prăjit nişte cârnaţi afumaţi (din porcul tăiat de Crăciun).
Ingrediente:
Preparare:
Astăzi am ales din nou o reţetă simplă: orez şi am prăjit nişte cârnaţi afumaţi (din porcul tăiat de Crăciun).
Ingrediente:
- o lingură ulei
- 1-2 morcovi
- 1-2 cepe mici
- 1 ardei / gogoşar
- 1 cană orez
- delikat / sare
Preparare:
- morcovul ras pe răzătoarea mare se căleşte cu ceapa tocată într-o lingură de ulei
- se adaugă ardeiul (eu am pus gogoşar din murătura aceea mirobolantă, cu vinete)
- după ce s-au călit, adăugăm orezul bine spălat şi de 2 ori atâta apă cât orez
- se lasă la foc mic, până scade apa, apoi se trage de-o parte şi se acoperă cu capacul
Eu am preparat orezul în wok.
Comentarii
Trimiteți un comentariu