joi, 10 februarie 2011

Orez cu legume

Criza de timp mă obligă să improvizez în bucătărie, în mai bine de 80% din cazuri. La aceasta se adaugă numărul mâncăcioşilor nerăbdători şi lipsa de apetit pentru mâncarea reîncălzită (aici recunosc, principala vinovată sunt eu :))  ).
Astăzi am ales din nou o reţetă simplă: orez şi am prăjit nişte cârnaţi afumaţi (din porcul tăiat de Crăciun).


Ingrediente:

  • o lingură ulei
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 cepe mici
  • 1 ardei / gogoşar
  • 1 cană orez
  • delikat / sare

Preparare:

  • morcovul ras pe răzătoarea mare se căleşte cu ceapa tocată într-o lingură de ulei
  • se adaugă ardeiul (eu am pus gogoşar din murătura aceea mirobolantă, cu vinete)
  • după ce s-au călit, adăugăm orezul bine spălat şi de 2 ori atâta apă cât orez
  • se lasă la foc mic, până scade apa, apoi se trage de-o parte şi se acoperă cu capacul
Eu am preparat orezul în wok.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu