Treceți la conținutul principal

BUCATARIE


APERITIVE

Conopidă cu maioneză
Pește marinat
Salata berlineza
Salata de pui
Salata de ton
Bruschete
Chec aperitiv
Conopidă cu praz și maioneză
Gulie cu maioneză
Ridichi negre cu maioneza
Zucchini cu maioneza
Ouă umplute
Salată de crudități
Drob de miel
Ouă de Paște
Brioșe cu telemea, porumb, hașme
GUSTĂRI CALDE
Cașcaval pane
Cornuri calde
Ochiuri poloneze
Rulouri de bacon cu ficăței
Zucchini cu telemea și smântână
Zucchini pane cu sos de roșii și usturoi


MÂNCĂRURI
PREPARATE DIN CARNE DE PORC

Friptura pe gratarul din cuptor
Pulpa de porc umpluta
Cordon-bleu
Grătar "la ulei" (tigaie)
Mâncărică de carne afumată cu cir
Tocăniță de porc
Friptura cu mustar si usturoi

PREPARATE DIN CARNE DE PASARE
Pulpe de pui in wok
Pui cu legume la cuptor
Pui cu lamaie si usturoi la cuptor
Pulpe de pui crocante
Piept de pui cu branza topita la cuptor
Piept de pui crocant
Frigărui din piept de pui
Piept de pui cu ciuperci

PREPARATE DIN CARNE DE MIEL
Drob de miel
Miel umplut (coastă de miel cu umplutură de drob)
Friptură de miel

PREPARATE CU CARNE TOCATĂ

Ardei umpluti
Dovlecei umpluti
Lasagna cu carne tocată
Musaca de cartofi
Sarmale cu varză murată
Sarmale sparte / Varza cu carne tocata
Zucchini
PREPARATE CU ORGANE
Ficăței de pui cu ceapă
Rulouri de bacon cu ficăței

PREPARATE CU CIUPERCI
Mâncărică de gălbiori
Ciuperci albe la tigaie
Ciuperci champignon cu sos de cașcaval
Ciuperci umplute

SOSURI
Sos tzatziki
Sos de cașcaval

GARNITURI
Cartofi taranesti
Orez cu legume
Ciuperci la tigaie
Legume la gratar
Fasole frecata
Mazare sote
Cartofi la cuptor
Cartofi acordeon
Varză acră călită
Varză dulce călită

PASTE
Lasagna cu pui, spanac și brânză
Lasagna cu carne tocată
Cannelloni
Spaghetti cu carne tocata

SUPE-CIORBE
Ciorbita de ciuperci
Ciorba de salata verde
Ciorbă a la grec
Ciorba de cartofi
Supă-cremă de legume
Supă de usturoi
Bob-gulas
Supă de ceapă
Supă-cremă de ceapă
Supa-crema de dovleac turcesc

ALUATURI / FOIETAJE
Burek cu carne tocata
Cremwursti / cârnăciori în foietaj
Cozonac Rosenkrantz
Pâine nefrământată
Burek cu telemea
Turte

DULCIURI / DESERT / PRĂJITURI
BRIOȘE

Brioșe cu afine
Brioșe cu cireșe confiate
Brioșe cu prune
CHECURI
Chec cu afine
Chec cu afine și piersici
Chec cu cacao și urdă
Chec cu portocale
Minichec la microunde

PRĂJITURI CU FRUCTE
Cheesecake cu căpșuni
TORTURI
Pandişpan cu mere şi nuci
Tort rusesc
Tort cu piersici
Tort cu cremă de mere

DESERT
Crema de zahar ars
Lapte de pasare
Piure de castane
Spumă de zmeură

CONSERVE
DULCEȚURI

Dulceață de cireșe
Dulceaţă de vişine, cireşe amare
Dulceață de piersici
Dulceață de mure
Dulceață de frăguțe
Dulceață de zmeură
Dulceață de căpșuni
Dulceață de flori de salcâm
Peltea de zmeură
Dulceață de ardei iuți 2

BĂUTURI
Afinată
Visinata
Socată
Sirop de zmeură

COMPOTURI
Compot de cireșe
Compot de mure
Compot de piersici

MURATURI
Ardei cu varza
Ardei iuți
Ardei iuți cu ceapă
Ardei iuți cu ceapă și gogonele
Castraveti in otet diluat
Castraveti in saramura
Gogosari marinati
Gogonle în saramură
Muraturi asortate la butoi

ZARZAVAT
Zarzavat pentru ciorbe

ZACUSCĂ
Zacuscă cu vinete

DIVERSE
PREPARATE LA TĂIEREA PORCULUI

Caltaboși, cârnați, răcituri, jumări, pate de porc, untură....
Slăninuță afumată
Cu mămăligă:
Bot "domnesc"
Boţ semiţărănesc
Topcit cu cir de mamaliga

PREPARATE ȚĂRĂNEȘTI
Garnituri
Cartofi taranesti-garnitura

Mâncăruri țărănești
Gulas la ceaun
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Tocanita de porc
Galuste cu pasat
Papară cu carne afumată
Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă
Cartofi cu costiță la cuptor
Turtite

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ardei iuţi cu ceapă şi gogonele

Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă. Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică. Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa: 250 g ardei iuţi 300-400 g ceapă albă 400-500 g gogonele 250 ml oţet 250 ml apă 250 g zahăr piper boabe frunze de ţelină 3 linguri sare grunjoasă, fără iod Preparare: Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele. Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine. Gogonelele bine spălate le-am feliat. Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră. Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute. După ce s-a

Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă și topșă

Această mâncărică este mai mult decât grozavă, iar mai bună decât o fac părinții mei, căci la asta se lucrează în echipă, nu cred să existe! :) Mâncărica de afumătură Ingrediente: - costițe de porc afumate - mușchi de porc afumat - cârnați de porc afumat - 2 linguri untură - apă rece - cir de mămăligă Preparare: Se taie costițele și mușchiul și se pun la fiert, când sunt aproape fierte, se adaugă cârnații tăiați.  Se prăjesc apoi în untură. Se adaugă cirul de mămăligă. Se mănâncă fierbinte, musai cu mămăligă. Topșa Ingrediente: Mămăliga: făină de porumb, de preferat de la moară, apă, sare Preparare: Se unge ușor tava cu ulei, se așează un strat de mămăligă, apoi unul de brânză, iar la final încă un strat de mămăligă. Se dă la cuptor. Cele două se servesc împreună, cu salată de varză acră. Merg foarte bine cu vin fiert, așa, ca de sezon.

Topcit cu cir de mămăligă

Deci asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva zile la ţară, la ai mei. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la neam şi ţară. Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc! Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor". Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare! Topcit cu cir  Ingrediente: 2-3 cepe mărişoare brânză un pic de ulei mărar cir de la mămăligă (zeama sau fiertură de mălai cu apă) Preparare: se căleşte ceapa până se înmoaie, fără a se arde defel se adaugă brânza frământată se lungeşte cu cir se sărează, după gust se înverzeşte cu mărar proaspăt sau congelat.