Ingrediente:
- 1-2 lingurițe semințe chimen pentru rumenit + 1-2 lingurițe semințe chimen pentru un ceai
- 1 ceapă
- 1 cățel de ustoroi
- 1 morcov
- 1 păstârnac sau pătrunjel sau 1/2 țelină, sau toate, în funcție de ce găsim la îndemână
-2 linguri ulei
- 1 lingură făină albă
- 1 linguriță boia de ardei
- sare, piper
- 1-2 foi de dafin
- 2 linguri ketchup de casă
Preparare:
Semințele de chimen se pun într-o tigaie pentru a se rumeni ușor. Apoi se zdrobesc / macină.
Zarzavatul tăiat mărunt, se călește în ulei, se adaugă semințele de chimen măcinate, apoi făina albă și boiaua de ardei, amestecând continuu, pentru a nu se arde. Se produce un fenomen de învăluire a zarzavatului într-o pojghița fină de făină și boia, pe care-l apreciezi la adevărata valoare în momentul degustării...
Se stinge cu 1 l ceai de chimen.
Se adaugă dafinul, sarea și se lasă la fiert, până când se înmoaie zarzavatul. Se poate adăuga bulion de roșii sau ketchup făcut în casă.
Se potrivește gustul cu sare, piper.
Se servește caldă, cu bruschete, făcute din bucățele de pâine stropite cu ulei de măsline, sărate și aromatizte cu cimbru sau busuioc.
Rețeta este preluată de la doamna Laura Laurențiu , căreia îi mulțumesc din suflet!
Comentarii
Trimiteți un comentariu