Deci asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva zile la ţară, la ai mei. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la neam şi ţară.
Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc!
Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor".
Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare!
Topcit cu cir
Ingrediente:
Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc!
Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor".
Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare!
Topcit cu cir
Ingrediente:
- 2-3 cepe mărişoare
- brânză
- un pic de ulei
- mărar
- cir de la mămăligă (zeama sau fiertură de mălai cu apă)
Preparare:
- se căleşte ceapa până se înmoaie, fără a se arde defel
- se adaugă brânza frământată
- se lungeşte cu cir
- se sărează, după gust
- se înverzeşte cu mărar proaspăt sau congelat.
bunica facea ceva cam in genul asta, delicios :)
RăspundețiȘtergerebuna, de unde pot face rost de branza pentru topcit.
RăspundețiȘtergereIdeala e cu branza framantata, obtinuta din cas, dar merge foarte bine si cu branza de burduf, din magazin.
RăspundețiȘtergere