duminică, 27 martie 2011

Cremă de zahăr ars

crema de zahar ars
Ingrediente:
  • 200-250 g zahăr, pentru ars
  • 8 ouă
  • 1 l lapte
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat

Preparare:
  • Zahărul se caramelizează într-o cratiă smălţuită, cu atenţie, pentru a nu se arde; se amestecă uşor, cu coada unei linguri de lemn, dinspre punctul în care a început colorarea, încorporând totul.

  • Se roteşte uşor, pentru a îmbraca până la jumătate acea cratiţă, sau,  alte forme/ceşti:

  • Ouăle întregi, se amestecă cu cca 200 g zahăr şi zahărul vanilat, apoi se "lungesc" cu laptele.


  • Se aşează frumos într-o tavă cu apă şi se introduc la cuptor, pentru circa 60 minute (la mine a durat mult mai mult, pentru că am înghesuit 2 tăvi!).
  • Atenţie la apa din vas, nu trebuie să clocotească defel (se adaugă apă rece, pentru a o "stâmpăra").

  • Apoi se scot din cuptor, se lasă la răcit:

cremă de zahăr ars



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu