marți, 20 martie 2012

Tocanita de porc

O altă mâncare simplă, din ciclul reţetelor de la ţară, îndrăgită de noi!
Ingrediente:
- 2 cepe mari
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1 kg carne de porc
Preparare:
Ceapa tăiată solzişori se căleşte în ulei, cratiţa se acoperă cu capac, pentru a evita arderea (mai mult se înăbuşe). Se adaugă boiaua de ardei şi imediat peste, carnea tăiată în bucăţele. Se lasă un pic pe foc, până când se evaporă apa de pe carne. 
Apoi se adaugă apa, şi se lasă la fiert, de preferat la foc mic, ca toate mâncărurile gustoase :)
Se sărează şi se piperează, după gust.
Se serveşte cu orice garnitură, mie îmi place cel mai mult cu mămăliguţă şi brânză frământată.

4 comentarii:

  1. Mie mi s-a facut pofta de mamaliguta cu brinza :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu sunt innebunita dupa combinatia asta!

      Ștergere
  2. Daca vin eu cu o garnitura de varza murata, stropita cu ulei si presarata cu piper si boia, ce zici?
    Facem treaba?
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O idee grozava, Vasi! :))
      Eu am optat pentru castraveti murati, dar fiul mei si-a exprimat dorinta de-a manca varza.

      Ștergere