miercuri, 30 ianuarie 2013

Chec cu portocale

Ziua de astăzi e una foarte dragă sufletului meu, căci în urmă cu douăzeci de ani, într-o sâmbătă geroasă deveneam mamă...
Andrei a împlinit 20 de ani! O spun cu mândrie, cu bucurie, cu un pic de nostalgie: cât de repede au trecut!
Pentru că de curând am redescoperit în caietul de rețete checul acesta simplu care a fost pe gustul lui, l-am reeditat astăzi.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 portocală
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină albă
- 3 linguri ulei
Preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos și portocala întreagă (inclusiv coaja) dată pe răzătoare sau robot, iar apoi se încorporează uleiul.
Se adaugă făina în ploaie, iar la final albușurile bătute spumă.
Se coace în tava tapetată cu hârtie.
Se pudrează cu zahăr.

12 comentarii:

  1. La multi ani, sanatate si noroc!
    Hibiscusul a inflorit deosebit de frumos desi este iarna. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult! Da, hibiscucul a inflorit frumos si la timp! :)

      Ștergere
  2. Sa va traiasca ! La multi ani fericiti !
    Un chec simplu si aromat. E chiar mai usor, daca fierbi portocala si-apoi o dai prin blender. Fac si eu ceva de genul asta, cu mandarine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim de urari Dani!
    Merci si pentru pont, nu m-as fi gandit! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! Ce bine arata si sunt sigura ca a iesit delicos :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna reteta ,astazi am incercat o !!! Roxana

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte parfumat!
    eu am redus cantitatea de zahar la jumatate (pentru 6 oua trebuia sa pun 2 cani de zahar) - nu stiu de care cani pui tu dar intr-o cana de 250 ml sunt cam 10 linguri de zahar; la 3 oua pentru mine e cam dulce.
    mie nu imi plac checurile deloc, le fac pentru fetita, dar asa este excelent!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pun cu cana de 250 ml, poate ca nu o chiar umplu.
    Recunosc, mie-mi plac dulciurile...dulci! :))))

    RăspundețiȘtergere