sâmbătă, 29 decembrie 2012

Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă și topșă

Această mâncărică este mai mult decât grozavă, iar mai bună decât o fac părinții mei, căci la asta se lucrează în echipă, nu cred să existe! :)

Mâncărica de afumătură
Ingrediente:
- costițe de porc afumate
- mușchi de porc afumat
- cârnați de porc afumat
- 2 linguri untură
- apă rece
- cir de mămăligă
Preparare:
Se taie costițele și mușchiul și se pun la fiert, când sunt aproape fierte, se adaugă cârnații tăiați. 
Se prăjesc apoi în untură.
Se adaugă cirul de mămăligă.
Se mănâncă fierbinte, musai cu mămăligă.
Topșa
Ingrediente:
Mămăliga: făină de porumb, de preferat de la moară, apă, sare
Preparare:
Se unge ușor tava cu ulei, se așează un strat de mămăligă, apoi unul de brânză, iar la final încă un strat de mămăligă. Se dă la cuptor.
Cele două se servesc împreună, cu salată de varză acră.
Merg foarte bine cu vin fiert, așa, ca de sezon.

2 comentarii:

  1. Mai, eu abia acum am vazut ce de bunatati si ce harnicuta ai fost.
    Un an minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am scris eu mai tarziu, dar le-am postat la timp (antedatare) de aceea nu le-ai vazut :)
      Multumim de urari, la fel va dorim si voua :)

      Ștergere