duminică, 4 septembrie 2011

Desert cu prune

Inspirată de reţeta Mayei, ispitită de anotimpul prunelor, cu gândul la gomboţi, dar neavând chef de atâta treabă, am încercat această chestie, delicioasă, care se ridică la înălţimea aşteptărilor!
Ingrediente:
1 kg prune
140 g făină albă
130 g zahăr
100 g unt
1 lingură scorţişoară măcinată
1 praf de sare

Preparare:
Prunele se spală, se taie în două şi se scot sâmburii. Se presară cu zahăr şi scorţişoară, după gust (cantităţile nu sunt incluse în gramaj). Se aşează într-un vas termorezistent (ideal ar fi în vase ceramice, din acelea mici, individuale). Eu am uns puţin formele cu unt.
Făina, zahărul, scorţişoara  şi untul se frământă, până devin un aluat cu consistenţă sfărâmicioasă, pe care îl putem lăsa 1/2 oră în frigider, la odihnă.
Formăm firimituri, pe care le aşezăm deasupra prunelor.
Coacem în cuptorul preincălzit, până când aluatul se rumeneşte, iar siropul fructelor apare la suprafaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu