Un alt gust al copilăriei trecute, cel al cartofilor pe care îi mâncam când eram mici, în nesfârşitele vacanţe de vară petrecute la Idicel, gust regăsit în tinereţe în bucătaria bunicii de la Subcetate, iar mai târziu introdus în preferinţele noastre.
Nu mi-au plăcut cartofii pai aproape niciodată, mi se par uscaţi, aprape fără gust, cel puţin cei făcuţi în friteusa electrică. De aceea, îi prefer pe aceştia, extrem de gustoşi, crocanţi şi moi, în acelaşi timp.
Chiar dacă soba a dispărut, au rămas ingredientele:
- o ceapă mică
- o lingură untură
- n x 2 cartofi, unde n=numărul flămânzilor
- un praf de sare
A apărut şi tuciul, între timp în bucătaria mea, dar la fel de bine ies şi în tigaia de teflon! :))
Preparare:
Ceapa se taie solzişori şi se căleşte uşor, într-o lingură de untură.
Cartofii, tăiaţi felii, se adaugă peste ceapă, se presară un praf de sare şi se acoperă cu capacul.
Se întorc atunci când cei de la bază se rumenesc.
Nu mi-au plăcut cartofii pai aproape niciodată, mi se par uscaţi, aprape fără gust, cel puţin cei făcuţi în friteusa electrică. De aceea, îi prefer pe aceştia, extrem de gustoşi, crocanţi şi moi, în acelaşi timp.
Chiar dacă soba a dispărut, au rămas ingredientele:
- o ceapă mică
- o lingură untură
- n x 2 cartofi, unde n=numărul flămânzilor
- un praf de sare
A apărut şi tuciul, între timp în bucătaria mea, dar la fel de bine ies şi în tigaia de teflon! :))
Preparare:
Ceapa se taie solzişori şi se căleşte uşor, într-o lingură de untură.
Cartofii, tăiaţi felii, se adaugă peste ceapă, se presară un praf de sare şi se acoperă cu capacul.
Se întorc atunci când cei de la bază se rumenesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu