Ingrediente:
·
500 g mascarpone
·
200 ml smântână pentru
frișcă
·
80-100 g zahăr
·
250 g biscuiți digestivi
·
100 g unt topit
·
50 g pastă de fistic (eu am avut pastă de migdale, proveniență Lidl)
·
50 g fistic prăjit nesărat
·
1 linguriță esență de
fistic
·
20 g gelatină
Preparare:
Blat: Biscuiții se mărunțesc în robotul de bucătărie, se adaugă 50 g fistic măcinat. Se adaugă untul topit, se amestecă bine până când capătă consistența nisipului ud. Se așează blatul din biscuiți pe fundul formei de tort cu inel, se presează bine și se dă la rece pentru ½-1 oră.
Crema: Gelatina se pune la hidratat în 50 ml apă, pentru 5-10 minute, apoi se
încălzește ușor, la foc mic, până se lichefiază.
Mascarpone + smântâna pentru frișcă, esența de
fistic și zahărul se mixează 5 minute la viteză mare, apoi se amestecă cu pasta
de fistic (se poate prepara prin mărunțirea insistentă la blender a fisticului).
Se adaugă apoi gelatina.
Se toarnă crema peste
blatul de biscuiți și se lasă la frigider.
La final, de presară deasupra fistic mărunțit.
Se lasă 2-3 ore la frigider, apoi se poate servi.
Rețeta este adaptată de aici . Multe mulțumiri! 😍
Comentarii
Trimiteți un comentariu