miercuri, 10 august 2011

Iahnie de fasole cu ciolan de porc

Chiar dacă  este un meniu adecvat zilelor geroase de iarnă, s-a întâmplat să "văd" abia acum ciolanul afumat "uitat" în congelator, şi-atunci n-am mai avut linişte, până nu l-am băgat în oală.
Şi-n ce oală s-ar fi potrivit mai bine, dacă nu în cea cu fasole boabe?
Copiii mei adoră fasolea boabe, indiferent de anotimp, defavorizând până la ignoranţă păstăile.


Ingrediente:
- 20-30 ml ulei
- 2-3 cepe
- 1 praf boia de ardei
- 2 roşii
- fasole boabe 
- împricinatul ciolan (poate fi înlocuit cu orice altceva: kaiser, cârnaţi)
- sare, piper
- usturoi


Preparare:
Ceapa tăiată julien, presărată cu un praf de sare, se căleşte uşor în ulei.
Se adaugă un praf de boia dulce de ardei.
Se adaugă bulionul sau roşiile decojite şi tocate mărunt.
Se amestecă cele de mai sus cu fasolea fiartă şi carnea tăiată rondele de 1-1,5 cm.
Se potriveşte gustul.
Dacă necesită un pic de lichid, se adaugă în tavă puţină apă în care a fiert fasolea.
Se dă la cuptor, pănă când scade şi se "împrietenesc" toate ingredientele.
Înainte de-a fi gata, cu 10-15 minute, se presară cu usturoi tocat.
Se serveşte cu salată, în funcţie de preferinţă.
Noi am savurat-o cu castraveţi sarbezi, reţeta rapidă de murat castraveţii pe care nu-i vezi la timp în grădină şi cresc mai mult decât trebuie, nefiind buni pentru murat.









2 comentarii:

  1. eu cred ca tu ai intuit ca o sa se faca frig.
    ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi-hi-hi, cam asa ceva! :)))
    Las' ca azi am gatit la greu si-am gradinarit de mi-au sarit capacele.

    RăspundețiȘtergere