Mazărea nu face parte din preferinţele mele culinare, ba mai mult, când eram mică o detestam de-a dreptul. O alegeam din salata boeuf (nici acum nu pun).
În schimb, îmi plăcea foarte mult mazărea crudă, oarecum "în lapte" fără a fi complet maturată.
Şi totuşi, foarte rar mi-e poftă de mazăre, preparată invariabil, în acelaşi mod.
Ingrediente:
- 1 borcan mazăre (sau mazăre congelată)
- 3-4 linguri pastă de roşii
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă făină albă
- 1 linguriţă zahăr
- sare (vegeta)
Preparare:
Se pune tigaia cu uleiul şi puţină făină pe foc, se adaugă pasta de tomate. Se "stinge" cu cca 300 ml apă. Se potriveşte gustul cu sare, zahăr, se lasă să clocotească, amestecând uşor.
Se răstoarnă mazărea în sos, lăsându-se să mai dea 1-2 clocote.
În schimb, îmi plăcea foarte mult mazărea crudă, oarecum "în lapte" fără a fi complet maturată.
Şi totuşi, foarte rar mi-e poftă de mazăre, preparată invariabil, în acelaşi mod.
Ingrediente:
- 1 borcan mazăre (sau mazăre congelată)
- 3-4 linguri pastă de roşii
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă făină albă
- 1 linguriţă zahăr
- sare (vegeta)
Preparare:
Se pune tigaia cu uleiul şi puţină făină pe foc, se adaugă pasta de tomate. Se "stinge" cu cca 300 ml apă. Se potriveşte gustul cu sare, zahăr, se lasă să clocotească, amestecând uşor.
Se răstoarnă mazărea în sos, lăsându-se să mai dea 1-2 clocote.
Comentarii
Trimiteți un comentariu