luni, 16 ianuarie 2012

Cartofi cu brânză la cuptor

O garnitură pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!
E drept că sunt foarte buni şi simpli, fără a însoţi carnea, eventual cu moare.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie în jumătăţi şi se scobesc în interior.
Din miezul cartofului zdrobit cu furculiţa, brânză, caş sau caşcaval ras şi câteva linguri de smântână,, sare se prepară un soi de pastă, cu care se umplu cartofii.
Se dau la cuptor şi se sevesc fierbinţi.

Refăcuţi, într-o versiune îmbunătăţită, cu mai multe feluri de brânză (de burduf, caşcaval, brânză topită, urdă, telemea) 1 ou  şi un pic de şuncă:



4 comentarii:

  1. Da, da, sint grozavi ! De vreo citeva zile tot vreau sa-i fac, da copti in spuza ( in folie de aluminiu ) si pe urma, cum scrii tu si cu niste ciupercute sotate in umplutura. Nu-mi trebuie carne, doar cartofi si salata, si sint fericita !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sora mea ii prepara mai elaborat, cu umplutura consistenta: ceapa calita, sunca, jambon, etc, ce-o mai fi prin frigider, si-i consuma ca atare.
    Ideea cu ciuperci este demna de luat in seama, merci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie-mi plac asa, prepararati mai simplu. Deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deliciosi, intradevar. Totusi, voi incerca si un pic mai "grei"

    RăspundețiȘtergere