Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Poţi tu să-mi spui de ce al meu, care are 4 ani, nu înfloreşte? :(
RăspundețiȘtergereL-ai tuns? Are soare?
RăspundețiȘtergereL-am tuns. Are soare. Ce n-are, oare? :O
RăspundețiȘtergereHmmm, de'acum are si varsta! :))
RăspundețiȘtergereNu-l mai tunde.
Eeeeeeee.... Păi tre' să-l tund, bre! Că-mi acoperă clematisul şi creşte dezlânat, tre' ţinut în frâu cumva, nu? :O
RăspundețiȘtergere