Începe să-mi placă de mine, pentru că am reînceput să intru cu drag în bucătărie! :))
După ce de aproape două luni am gătit din "doi în trei", mai mult de musai, m-am mai eliberat, am ajuns la zi cu nenumăratele sarcini de lucru şi acum mă trage inima să caut reţete noi, să le adaptez pe cele vechi.
Astăzi am făcut nişte brioşe, nu-i mare lucru de capul lor, însă îmi lipsesc teribil preformele din hârtie de copt, motiv pentru care e dificil să le scot din tavă şi nu sunt teribil de frumoase. O altă problemă a fost cea a cantităţilor, au ieşit mărunţele, întrucât ochiurile tăvilor mele sunt mari.
Ingrediente (voi preciza cantităţile pentru 2 tăvi a căte 6 brioşe, cu diametrul de 8 cm, cantităţi pe care le voi avea în vedere pe viitor)
- 250 g făină albă
- 200 g zahăr
- 1 plic praf de copt
-1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 80 g unt topit
- 200 ml iaurt, sau lapte
- 1 ou
- 1 lămâie, de la care folosim atât coaja rasă, cât şi zeama
- afine
Preparare:
Făina + zahărul + sarea + praful de copt se amestecă într-un vas uscat.
Untul topit + oul întreg + laptele sau iaurtul + zeama de lămâie şi coaja rasă se amestecă bine, bătându-le cu furculiţa.
Ulterior, cele două se amestecă uşor, pentru a le omogeniza, iar apoi se adaugă afinele proaspete sau congelate.
Se pun câte 2-3 linguri din compoziţie, în funcţie de mărimea ochiurilor tăvii şi se coace la foc potrivit în cuptorul preîncălzit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu