vineri, 11 mai 2012

Supă de usturoi

Din categoria reţetelor prea-uşoare, cu gândul la zilele prea-pline, în care abia mai găsim răgazul să respirăm şi cu minim efort, putem savura o supă delicioasă...
Ingrediente:
- supă de carne strecurată (sau pur şi simplu 1-2 morcovi raşi, uşor căliţi în ulei, stinşi cu apă + o lingură de vegeta)
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 gălbenuşuri
- 200 ml smântănă
Preparare
Usturoiul zdrobit se adaugă în supa fierbinte.
Gălbenuşurile se bat cu smântănă şi o lingură de apă şi se adaugă în supa fierbinte, luată de pe foc.

Supa asta se serveşte cu friganele:
- 2-3 felii de pâine, tăiată cubuleţe
- 2-3 ouă, plus albuşurile rămase de la "dresură" :)
- pătrunjel verde tocat mărunt (asta dacă nu sunt mofturoşi la masă, care fac alergie la verdeeee)
sau cuburi de pâine în ou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu