duminică, 16 iunie 2013

Socata



Această băutură răcoritoare, nealcoolizată, este una nelipsită, la fiecare început de vară, din bucătăria mea.
Grație socului din dotare - chit că a fost plantat aproape în glumă, mai mult pentru a construi o perdea verde între noi și vecini - chiar dacă are aproape toate florile spre curtea cealaltă, chiar dacă mai are prostul obicei de a se umple cu gângănii minuscule negre, are menirea de-a-mi umple de câteva ori pe an cele 2 borcane consacrate.

Ingrediente:
(pentru 1 borcan de 5 l)
- 500 g zahăr tos
- 8-10 inflorescențe mari, proaspăt culese
- 1-2 lămâi bine spălate, tăiate
- apă până la gura borcanului

Preparare:
- amestecul de mai sus se lasă la soare, 2-3 zile, până când își  schimbă culoarea, într-un gălbui, amestecându-se din când în când
- se strecoară și se toarnă în sticle, așezându-se la rece, de preferat în frigider



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu