joi, 1 august 2013

Cartofi acordeon



Acești cartofi sunt extrem de versatili, genul de preparat cu tot ce ai la îndemână/găsești prin frigider. Deși auzisem de ceva vreme, nu prea mi-au inspirat încredere, abia după ce i-am pregătit mi s-au părut demni de luat în calcul! 
Cred că pot fi preparați de fiecare după bunul plac!
Cum i-am preparat eu:
-        am ales cartofi de dimensiuni apropiate, i-am spălat foarte bine cu partea abrazivă a buretelui de vase.
-        i-am așezat în concavitatea lingurii, i-am secționat transversal, în felii de 2-3 mm
-        am garnisit cu: felii de bacon/kaiser și cașcaval și bucățele fine de unt
-        am așezat cartofii împănați într-o tavă, am turnat peste ei un sos format din smântână/iaurt + sare, piper (într-una din variante am pus și ouă bătute, numai că așa aduc tare a cartofi franțuzești).
-        I-am acoperit cu folie de aluminiu și am dat la cuptor, pentru cca 40-50 minute, apoi i-am descoperit și i-am lăsat așa pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni ușor.
Se pot servi ca atare sau ca garnitură.

Între timp am mai descoperit o variantă, asta mi se pare în-cân-tă-toa-reeeeee!!!

3 comentarii:

  1. Sunt deliciosi, eu ii fac fara sos, doar cu unt. Si pentru mine i-am facut cu pleurotus in locul baconului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Varianta cu unt mi se pare super-tare!
    Cu Pleurotus, zici? Tu esti extrem de inventiva, draga Myky! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nevoia te invata Mirela, nu era sa renunt la asa bunatate doar pentru ca am renuntat la carne:). Feliile de pleurotus le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu putina pudra de sare si usturoi inainte sa le pun intre cartofi.

    RăspundețiȘtergere