Fără nicio explicație, am ignorat acest desert ani buni, apoi, deodată, mi-a suscitat interesul și am constatat că pentru este excelent și foarte potrivit zilele de vară!
Ingrediente:
- piscoturi cca 300 g
- mascarpone 500g
- oua 3-4
- zahăr 6-7 linguri
- vanilie sau zahăr vanilat
- cafea cca 100 ml
Preparare:
Crema:
1. Albușurile cu un praf de sare se bat bine cu mixerul, până când se întăresc, apoi se adaugă 3-4 linguri de zahăr.
2. Se freacă cu zahăr (3-4 linguri) gălbenușurile, se adaugă semințele de vanilie sau zahărul vanilat și brânza mascarpone.
La final, se amestecă 1 + 2, amestecând ușor, de jos în sus, până când se omogenizează bine.
Asamblare:
Într-o formă dreptunghiulară, se așează un strat subțire de cremă, iar apoi, un rând de pișcoturi trecute prin cafeaua rece.
Se toarnă un strat gros de cremă, iar apoi un al doilea rând de pișcoturi însiropat în cafea.
Deasupra se toarnă din nou cremă, în strat gros.
Se cerne uniform cacao.
Se dă la rece pentru câteva ore bune, poate chiar peste noapte.
Rețeta mea este inspirată de la aici. Mulțumesc, Adi Hădean! :)
A devenit un desert universal :) Eu pun si frisca in mascarpone, dar nu pun albusuri deloc. Si am incercat si varianta cu pandispan insiropat, dupa ce am gustat un tort stil tiramisu in Italia ;)
RăspundețiȘtergereCu tiramisu sau fara sa aveti fericire maxima si viata lunga alaturi de familie!
RăspundețiȘtergereMulti pupici!
La multi, multi ani si fericire maxima!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite. Noul An sa va aduca in dar multa sanatate, vise implinite, bucurii nenumarate, liniste si armonie in suflet si nu in ultimul rand, frumusete si belsug in gradina. LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergere