duminică, 19 noiembrie 2017

Supa-crema de dovleac

O rețetă pe cât de simplă și rapidă, pe atât de delicioasă și de adecvată unor zile reci de noiembrie târziu!


Ingrediente:
- 20-30 ml ulei
- 2 cepe albe
- 2 morcovi
- 2-3 căței de usturoi
- 1 crenguță mică de rozmarin
- 1/4 dovleac  tucesc
- 1-1,5 l apă (poate fi și supă de carne)
- sare, piper
Preparare:
Se călește ușor ceapa, tăiață cubulețe, împreună cu morcovul, tăiat cubulețe și el.
Se adaugă cățeii de usturoi tocați, precum și rămurica de rozmarin.
Se continuă cu dovleacul tăiat cubulețe și cu apa, cu sarea.
Se lasă la fiert până când dovleacul se înmoaie bine și ăși schimbă aspectul.
Se omogenizează cu mixerul vertical.
Pregătită cu apă, supa-cremă poate fi o delicioasă rețetă de post.
Am făcut și câteva crutoane, din pâine cu semințe tăiată cubulețe, stropite cu un amestec din ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, pătrunjel verde și sare, mărunțite bine la blender, care pot fi date la cuptor, în tava acoperită cu hârtie de copt, sau într-o tigaie, pe aragaz.
Pentru această rețetă, m-am inspirat din rețeta Jamilei.

Un comentariu: