Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
Am mai scris o data... dar nu vad postarea, asa ca reiau:
RăspundețiȘtergereFoarte frumos Acer-ul.
Dar atata costa????
Merci, am corectat!!! :))
RăspundețiȘtergereEste deosebit de frumos, bafta! cred ca ti-ai luat inca o grija pt. iarna.
RăspundețiȘtergereAcum ca am mai multa experienta intr-ale gradinaritului, sper sa-l aclimatizez. Totul e sa nu ma ia prin surprindere primua zapada, primul inghet serios. Desi, daca rezista el pana spre -20, voi avea timp sa ma dezmeticesc si sa-l "imbrac".
RăspundețiȘtergeream gasit si eu la Plus cu 3o lei si regret si azi ca nu l-am luat.Tare mult imi doresc si eu in gradinutza mea asa o frumusete.
RăspundețiȘtergereProbabil vor mai fi oferte, primavara asta.
RăspundețiȘtergereInca n-am idee daca a supravietuit.