joi, 12 august 2010

Trandafirul desertului si creasta cocosului

Sa va spun cum sta treaba: vacanta fiind, oferta de canapele la Ambient (la vreo 40 de km de mine) intr-o dimineata am pornit la drum. Am luat canapea pentru birou, apoi mezinul a vazut un covor cu o imensa minge de fotbal in centru, si si l-a dorit arzator (nu conteaza ca pe mine m-a cam ars la buzunar!) dar pentru ca tot luasem o casa tiganeasca, la care cotizasem 7 luni, ultima din lista fiind, am zis ca nu-i rau sa am la ce gand sa ma consolez, si-am luat si covorul!
Pe drumul de intoarcere, am intrat la doua  pietrarii ca tare ne dorim sa rezolvam problema accesului cu masina in curte, dar inca nu am gasit varianta ideala pentru alee. Asa... Si, deodata, am inlemnit! Am zarit o bucata de ceva, care ceva, era la 0,5 m mai la stanga in niste containere imense, insa eu am vazut bucata aia solitara! Si, la unison cu piticul si cumnata mea, am izbucnit toti 3: uite!!!  ei vazusera gramezile, iar eu unicatul. M-am uitat la eticheta: 3 ron/kg. Intreb sfioasa pietrarul: ce este? iar el, calm: trandafir de desert! pai si cum il vindeti? la bucata? La kilogram, zise el! Mi-am ales rapid 3 bucati, adica 5 kile!  M-am prins ca-s grele, caci eu mi-am luat una mica, una un pic mai mare si una doua picuri mai mare. Am platit 15 lei, si-am plecat fericita cu ele in brate, la masina.
Seara, sotul meu a adus ciuperci, de la padure: galbiori, vreo 2 hribi si creasta cocosului. Una dintre ele era monstruos de mare. Si evident c-am pozat-o, caci mergea cu trandafirul desertului! :))
 Si inca odata, pozate in iarba...

2 comentarii:

  1. Buna , te rog spune-mi si mie unde este aceasta pietrarier? vreau si eu sa cumpar cateva bucati. Cu stima Anda. adnuta_30@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Pietraria asta e in Gheorgheni, dar banuiesc ca roca trebuie sa fie si in alte lcouri.

    RăspundețiȘtergere