duminică, 15 august 2010

Ficatei de pui cu ceapa


Reteta adaptata de aici
Ingrediente
500 g ficatei pui
1 ceapa mare 
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit - eu am uitat de el, desi-l adusesem din gradina, asa ca l-am pozat dupa ce-am mancat (pe tocatorul cel nou si frumos, luat astazi de la Plus :)) ).

Preparare
  • spalam ficateii in mai multe ape, pana ramane curata, apoi  se acopera  cu lapte si se lasa 30 minute 
  • topim untul si adaugam uleiul, calim usor ceapa (pana se inmoaie)
  • ficateii scursi bine de lapte ii asezam peste ceapa,  la foc mediu, pentru a se rumeni usor (cca 3 minute). Ii intoarcem usorpe cealalta parte,  fara a amesteca in tigaie, scuturand-o.
  • Intr-o cana cu apa dizolvam: boiaua, cimbrul, piperul, rozmarinul, vegeta si o turnam peste ficatei, (acoperiti mai bine de jumatate). Se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mediu 10 - 15 minute, pentru ca sosul sa scada. Se evita amestecarea in tigaie.
Recomandarea este ca acestia sa fie serviti cu piure de cartofi ori mamaliguta.
Eu am optat pentru altceva, care, desi nu se potriveste absolut deloc, mi-au bucurat mie ochii - legumele, copiilor placerea revederii - cartofii la cuptor, iar jumatatii mele papilele gustative - sosul tsatsiki.

4 comentarii:

  1. Foarte bun, dar si pofteam, caci vazusem reteta pe net. A fost musai sa-l probez! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am facut ceva aproximativ: se prajesc initial ficateii foarte putin, apoi se toarna un pahar de vin rosu peste ei si fierb ei bine in vin (pana scade), apoi adaugam ceapa etc. Au iesit foarte gustosi. Neam neam. Oricum sunt curioasa sa incerc si aceasta reteta.

    Un blog minunat! Sigur voi incerca mai multe retete de aici. Deja am ochit cateva! Felicitari! :D

    RăspundețiȘtergere