"La viata mea, am o dambla,
iubesc, ador plaaacintaaaa..."
Si pentru ca am descoperit retete compatibile cu incompatibilitatea mea de-a framanta aluat, prestez saptamanal, sambata dupa-amiaza cate-un exemplar.
Astazi, burek cu telemea, adaptand reteta de aici:
Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta (Bella am folosit eu)
- un pachet de foi de placinta (Bella am folosit eu)
- ulei (pentru uns foile)
Umplutura:
- 1 kilogram de branza sarata (recomandat branza de vaci + telemea) eu am folosit doar telemea de vaca
Umplutura:
- 1 kilogram de branza sarata (recomandat branza de vaci + telemea) eu am folosit doar telemea de vaca
- 4- 5 oua
- - 200 ml smantana
Pentru "imbracat" placinta (deasupra):
100 ml apa minerala
100 ml smantana
1 ou
Preparare:
Pentru "imbracat" placinta (deasupra):
100 ml apa minerala
100 ml smantana
1 ou
Preparare:
- Se prepara umplutura prin zdrobirea/macinarea/razuirea branzei. Se adauga ouale si smantana, rezultand o pasta fluida.
- Se unge tava cu ulei si se intind 3 foi, ultima se unge cu ulei.
- Se toarna primul strat de umplutura.
- Se intind urmatoarele 3 foi, din nou a 3-a se unge cu ulei, se adauga umplutura.
- Se continua pana la epuizare :))) (foile Bella pe care le folosesc eu sunt 12 la numar, asadar rezulta, 4 straturi de foi & 3 straturi de umplutura). Deasupra vor fi desigur foi, stropite/unse din nou cu ulei.
- Se portioneaza placintica prin taiere.
- Oul + apa minerala + smantana se bat si se toarna deasupra.
- Se coace in cuptorul incalzit la 190 de grade, circa 50-60 minute (in cuptorul meu super-destept si ventilat musai 70-80 minute)
- Se taie, pe urmele taieturilor dinaintea coacerii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu