sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Burek cu telemea







"La viata mea, am o dambla, 
iubesc, ador plaaacintaaaa..."
Si pentru ca am descoperit retete compatibile cu incompatibilitatea mea de-a framanta aluat, prestez saptamanal, sambata dupa-amiaza cate-un exemplar.
Astazi, burek cu telemea, adaptand reteta de aici:


Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta (Bella am folosit eu)
- ulei (pentru uns foile)

Umplutura:
- 1 kilogram de branza 
sarata (recomandat branza de vaci + telemea) eu am folosit doar telemea de vaca
-  4- 5 oua 
-    -  200 ml smantana

Pentru "imbracat" placinta (deasupra):
100 ml apa minerala 
100 ml smantana
1 ou

Preparare:
  • Se prepara umplutura prin zdrobirea/macinarea/razuirea branzei. Se adauga ouale si smantana, rezultand o pasta fluida.
  •  Se unge tava cu ulei si se intind 3 foi, ultima se unge cu ulei.
  •  Se toarna primul strat de umplutura.
  •  Se intind urmatoarele 3 foi, din nou a 3-a se unge cu ulei, se adauga umplutura.
  •  Se continua pana la epuizare :))) (foile Bella pe care le folosesc eu sunt 12 la numar, asadar rezulta, 4 straturi de foi & 3 straturi de umplutura). Deasupra vor fi desigur foi, stropite/unse din nou cu ulei.
  •   Se portioneaza placintica prin taiere.
  •   Oul + apa minerala + smantana se bat si se toarna deasupra.
  •   Se coace in  cuptorul incalzit la 190 de grade, circa 50-60 minute (in cuptorul meu super-destept si ventilat musai 70-80 minute) 
  • Se taie,  pe urmele taieturilor dinaintea coacerii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu