vineri, 26 noiembrie 2010

Cremwursti & carnaciori in pijama

Reteta asta mi-a suscitat intersesul inca de cand am dat peste ea. Foietajul l-am cumparat acum o saptamana, sperand sa vina seara in care sa am dispozitia necesara.
Astazi le-a venit randul:

Ingrediente:
- foietaj (am folosit Fabulo, de la Plus)
- cate 2 carnaciori, respectiv cate 2 cremwursti / flamand
- 1 ou
- cascaval


Preparare:
- Se taie fasii din foietaj, se invelesc c&c (data viitoare fasiile vor fi mai late, pentru a imbraca mai uniform)
- Se aseaza in tava pe fundul careia am asternut hartie de copt
- Se ung cu galbenus (eu am folosit ou intreg)
- Se razuieste cascaval deasupra
- Se coc pana se rumesc frumos

P.S. Astazi s-a asternut zapada pentru prima data, in aceasta toamna-iarna...


Mai aspectuosi mi-au iesit a doua oara, cand am optat exclusiv pentru carnaciori!



2 comentarii:

  1. Ce alaturare incantatoare!
    Ce poate fi mai mangaietor cand te pisca frigul iernii decat un miros imbietor dinspre cuptor?!?!

    Am o amintire amuzanta in legatura cu reteta asta. Tineretea mea a fost destul de zbuciumata pentru ca atunci eu imi doream si studii si familie si eram nevoita sa si lucrez. Si imi doream sa pregatesc si sarbatorile din familie. Obosita, agitata dar cu inima plina reusisem sa dau si peste aceasta reteta si fericita am scos grasuneii din cuptor, i-am pus pe un platou si ma duceam sa ma laud la sotul meu. Am alunecat pe gresia din bucatarie, am reusit sa nu-mi rup "mana, capul sau piciorul" (v. protectia muncii) dar grasuneii au zburat in toate cele ...99 de zari. Am ramas interzisa pe podea cu lacrimi in ochi. Cred ca niciodata nu m-a imbratisat sotul meu mai tandru si mai ocrotitor ca atunci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ilinca, nu-mi imaginam "cate zboruri, cate vise, cate suflete ucise" din pricina unor grasunei in pijama! :))
    Bine c-a fost cu happy-end. :)

    RăspundețiȘtergere