sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Pulpa de porc umpluta

Pentru ca am luat ieri pulpa de porc şi mi-a rămas carne tocata de la burek, întrucât am găsit şi-am adaptat reţeta de aici, m-am pus pe treabă!


Ingrediente:
- 1 bucată carne de porc (pulpă am avut, pulpă-am folosit!) se recomandă cotlet, fasonat, fără grăsime
- carne tocată: se recomandă 400-500 g umplutură de cârnaţi
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelina mică
- 1 măr
- 100 ml vin alb (am depăşit cantitatea recomandată, şi-am pus şi alb şi roşu)
- sare, piper, boia

Preparare:
1. Bucata de carne de porc se "buzunăreşte" cu un cuţit lung, bine ascuţit, se ascunde tocătura, îndesând-o cu coada unei linguri de lemn. Cu un cuţitaş mai mic, se fac alte buzunăraşe, în care se introduc bastonaşe de morcov.
2. Se condimentează frumos cu sare, piper, boia.
3. Legumele şi mărul curăţate şi se tăiate mai mărişor, se  aşează  într-o formă de Jena.
4. Deasupra aşezăm carnea, turnăm vinul +  apă, până la  jumătatea vasului.
5. Acoperim cu folie de aluminiu, băgăm în cuptor (ar trebui  preincins la 200 grade, pentru 1 oră)
6. Scoatem din cuptor, întoarcem friptura, o acoperim din nou şi o mai lăsăm 45 minute.
7. Scoatem folia de aluminiu, mai lăsăm până se rumeneşte frumos
8. Scoate friptura din tavă, o învelim în folie, pentru 10-15 minute, după care o putem tăia frumos.
9. Sosul din tavă se pasează, se sărează şi se stropeşte cu el friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu