sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Ciorbita de ciuperci





Pentru ca ieri am gatit pieptul de pui si mi-au ramas portiunile osoase cu carnita pe ele, am incropit astazi o ciorbita delicioasa.


Ingrediente:
  • zarzavat "pasabil" (morcov, pastarnac, telina)
  • altele: 1 ceapa, 2 ardei (se fierb doar pentru a da gust bun supei)
  • partile oasoase ale puiului
  • smantana si 1 galbenus pentru dres
  • verdeturi: marar si patrunjel verde
  • ciuperci champignon
Preparare: 
  • se fierb legumele si carnea, apoi se strecoara
  • se paseaza morcovii, pastarnacul, telina
  • carnita se desprinde de pe oase si se taie bucatele
  • ciupercutele curatate si taiate feliute se soteaza intr-o lingura de unt
  • se adauga in supa toate cele de mai sus si se mai dau 1-2 clocote, adaugand marar
  • se amesteca galbenusul cu smantana si 1 lingura de apa rece
  • se adauga in supa luata de pe foc, amestecand usor
  • pentru doritori: crutoane de paine prajita (*sunt si mai bune daca au fost imbracate in ou)
  • se adauga patrunjel verde deasupra
Cred\ca mergea foarte bine si nedreasa, dar "dresura" e boala de familie la noi :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu