Pentru ca ieri am gatit pieptul de pui si mi-au ramas portiunile osoase cu carnita pe ele, am incropit astazi o ciorbita delicioasa.
Ingrediente:
- zarzavat "pasabil" (morcov, pastarnac, telina)
- altele: 1 ceapa, 2 ardei (se fierb doar pentru a da gust bun supei)
- partile oasoase ale puiului
- smantana si 1 galbenus pentru dres
- verdeturi: marar si patrunjel verde
- ciuperci champignon
Preparare:
- se fierb legumele si carnea, apoi se strecoara
- se paseaza morcovii, pastarnacul, telina
- carnita se desprinde de pe oase si se taie bucatele
- ciupercutele curatate si taiate feliute se soteaza intr-o lingura de unt
- se adauga in supa toate cele de mai sus si se mai dau 1-2 clocote, adaugand marar
- se amesteca galbenusul cu smantana si 1 lingura de apa rece
- se adauga in supa luata de pe foc, amestecand usor
- pentru doritori: crutoane de paine prajita (*sunt si mai bune daca au fost imbracate in ou)
- se adauga patrunjel verde deasupra
Cred\ca mergea foarte bine si nedreasa, dar "dresura" e boala de familie la noi :))
Comentarii
Trimiteți un comentariu