Treceți la conținutul principal

Eu am ales să mă întorc acasă, la familia mea

Povestirea de mai jos este o compunere, rezolvată de David ca tema de casă, pornind de la 3 cuvinte date: Atlantida, originalitate şi...îmi scapă.
Mi-a cerut să o citesc, să-mi spun părerea. Mi-a plăcut compoziţia în sine (copilul are 11 ani) însă am rămas pur şi simplu fără grai la fraza de încheiere. Am simţit efectiv cum îmi curge fericirea prin vine! Sufletul mi s-a umplut de o mândrie maternă incredibilă, mi-am spus că în toată nebunia asta, casa noastră este o oază de normalitate.




Este o zi obişnuită de vară. M-am gândit să merg la bibliotecă, să împrumut o carte pentru şcoală. 
Plimbându-mă prin marea de cărţi, zăresc una ciudată, imensă şi de un albastru intens. Pe copertă era scris cu auriu "Atlantida". Avea şi nişte ilustraţii cu sirene şi sireni. Când deschid cartea, o lumină safirică cuprinde totul în jur. Parcă sunt într-un somn profund. Mă trezesc într-un albastru nesfârşit - oceanul. Acum toate au legătură. Cartea aceea, oceanul... Era clar: trebuie să ajung în Atlantida! O steluţă de mare, roşie ca focul, se oferă să mă ajute. Urmând-o, văd în depărtare 4 bule cristaline. Steaua îmi spune că sunt pentru apărare, formând un câmp magnetic, care nu permite accesul persoanelor străine. 
În sfârşit am ajuns la intrarea păzită cu străşnicie de doi sireni.  Îi spun  steluţei că vreau să o cunosc pe regină, iar ea îşi schimbă direcţia spre castel. Casele din Atlantida erau foarte frumoase, datorită originalităţii lor. Erau formate din mai multe scoici uriaşe. 
În depărtare, castelul se înalţă măreţ, dominând priveliştea. Intru în castel, mergând, până când ajung la o uşă mare, ca de smarald, împletită din alge. Dintr-o dată, uşa se deschide şi stau pe un covor violet, faţă în faţă cu Regina-Sirenă. Ea poartă o coroană de aur şi o coadă rubinică superbă.
Mă întreabă ce doresc, cu un ton superior. Dar nici nu apuc să vorbesc că se aude un strigăt puternic care seamănă cu "tritonii atacă!!!".
Regina le ordonă gărzilor să mă ducă la loc sigur. După două ore de aşteptare, vine şi îmi spune că are o misiune foarte importantă pentru mine, şi anume trebuie să ademenesc tritonii la râpa de lângă oraş. Zis şi făcut! I-am adus pe tritoni la locul potrivit, unde-i aşteptau sirenele, care au început să cânte un cântec care parcă te hipnotiza. Tritonii se apropiau tot mai mult, parcă orbi, şi cădeau rând pe rând în prăpastie, până la ultimul.
Pentru curajul meu, am fost răsplătit cu o dorinţă îndeplinită. Eu am ales să mă întorc acasă, la familia mea.

Comentarii

  1. Cu asa o mamica leoaica, closca... cum sa nu se simta acasa ca in cuib?
    Foarte frumos si emotionant.
    Nu toata lumea reuseste in felul acesta. Felicitari Mirela.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ardei iuţi cu ceapă şi gogonele

Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă. Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică. Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa: 250 g ardei iuţi 300-400 g ceapă albă 400-500 g gogonele 250 ml oţet 250 ml apă 250 g zahăr piper boabe frunze de ţelină 3 linguri sare grunjoasă, fără iod Preparare: Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele. Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine. Gogonelele bine spălate le-am feliat. Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră. Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute. După ce s-a

Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă și topșă

Această mâncărică este mai mult decât grozavă, iar mai bună decât o fac părinții mei, căci la asta se lucrează în echipă, nu cred să existe! :) Mâncărica de afumătură Ingrediente: - costițe de porc afumate - mușchi de porc afumat - cârnați de porc afumat - 2 linguri untură - apă rece - cir de mămăligă Preparare: Se taie costițele și mușchiul și se pun la fiert, când sunt aproape fierte, se adaugă cârnații tăiați.  Se prăjesc apoi în untură. Se adaugă cirul de mămăligă. Se mănâncă fierbinte, musai cu mămăligă. Topșa Ingrediente: Mămăliga: făină de porumb, de preferat de la moară, apă, sare Preparare: Se unge ușor tava cu ulei, se așează un strat de mămăligă, apoi unul de brânză, iar la final încă un strat de mămăligă. Se dă la cuptor. Cele două se servesc împreună, cu salată de varză acră. Merg foarte bine cu vin fiert, așa, ca de sezon.

Topcit cu cir de mămăligă

Deci asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva zile la ţară, la ai mei. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la neam şi ţară. Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc! Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor". Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare! Topcit cu cir  Ingrediente: 2-3 cepe mărişoare brânză un pic de ulei mărar cir de la mămăligă (zeama sau fiertură de mălai cu apă) Preparare: se căleşte ceapa până se înmoaie, fără a se arde defel se adaugă brânza frământată se lungeşte cu cir se sărează, după gust se înverzeşte cu mărar proaspăt sau congelat.