Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Inca rezista Sevilla? e din cel cumparat de mine? (adica, parca ni le-a trimis cineva din Cluj). Sunt foarte frumosi, sa iti traiasca!
RăspundețiȘtergereFaini! La mine numai Snooks e înflorit acum.
RăspundețiȘtergereMada, nebunu' asta de Sevilla abia acum s-a obisnuit de-a binelea cu / la mine! Pana anul asta a fost un fitos si jumatate, mai facea boboci, da'i cam lepada. Iarna asta m-a flatat de-a dreptul!
RăspundețiȘtergereDa, e cel cumparat de tine si trimis, cred ca de vreo 4-5 ani.
Arcadia: ieri am crezut ca turbez din cauza ninsorii. Atata bucurie sa am si io! :))
Snooks nu stiu cum arata.
Lu' classic apricot i-ai luat o poza de zici ca nu-i adevarat.
RăspundețiȘtergereSuperbi toti!
Asa-i ca zici ca-i bosumflat? :))
RăspundețiȘtergereSaru'mana, Ella!