Păstrez această denumire, pentru că această mancare nu are echivalent culinar nici de supă, nici de ciorbă! :)))
Ingrediente:
- 3-4 căpăţîni de salată verde
- 2-3 l lapte acru, sana, iaurt, jintuit, ce-o da bunul Dumnezeu să fie lactat în casă
- 100-200g slăninuţă afumată, de la porcul tăiat de Crăciun
- 8 ouă
- 300-400 ml smântână
- mărar
- 3-4 căţei de usturoi
Preparare:
Salata foarte bine spălată (frunză cu frunză) şi cu nervura principală îndepărtată (este amară) se taie fâşii înguste, de cca 1,5-5 cm.
Într-o tigaie se rumeneşte slăninuţa tăiată bucăţi mici, iar peste ea se adaugă salata, prăjindu-se un pic, până când se usucă bine apa de pe ea.
Într-o cratită se pune laptele acru pe foc, se adaugă salata, sa fierbe cu grijă pentru a nu clocoti, căci atunci devine grunjoasă, întrucât se coagulează laptele.
Se adaugă mărarul, usturoiul pisat, sarea.
Se face o omletă zdravănă cu slăninuţă prăjită + 4-6 ouă bine bătute şi se adaugă în "zamă".
Se ia de pe foc şi se drege cu multă smântână şi 4 gălbenuşuri + 1 lingură de apă rece.
Se mănâncă cu mămăliguţă cu brânză!
Și în varianta „ca la mama acasă”, e și mai bună! :)
Ingrediente:
- 3-4 căpăţîni de salată verde
- 2-3 l lapte acru, sana, iaurt, jintuit, ce-o da bunul Dumnezeu să fie lactat în casă
- 100-200g slăninuţă afumată, de la porcul tăiat de Crăciun
- 8 ouă
- 300-400 ml smântână
- mărar
- 3-4 căţei de usturoi
Preparare:
Salata foarte bine spălată (frunză cu frunză) şi cu nervura principală îndepărtată (este amară) se taie fâşii înguste, de cca 1,5-5 cm.
Într-o tigaie se rumeneşte slăninuţa tăiată bucăţi mici, iar peste ea se adaugă salata, prăjindu-se un pic, până când se usucă bine apa de pe ea.
Într-o cratită se pune laptele acru pe foc, se adaugă salata, sa fierbe cu grijă pentru a nu clocoti, căci atunci devine grunjoasă, întrucât se coagulează laptele.
Se adaugă mărarul, usturoiul pisat, sarea.
Se face o omletă zdravănă cu slăninuţă prăjită + 4-6 ouă bine bătute şi se adaugă în "zamă".
Se ia de pe foc şi se drege cu multă smântână şi 4 gălbenuşuri + 1 lingură de apă rece.
Se mănâncă cu mămăliguţă cu brânză!
Și în varianta „ca la mama acasă”, e și mai bună! :)
Cind pun omleta in zama, eu o tai suvite subtiri, ceva mai late decat taieteii.
RăspundețiȘtergereIdeea ta e buna, dar eu am am hacuit-o cu lingura de lemn, sa nu zgariu tigaia!
RăspundețiȘtergereMi-a fost lene s-o golesc pe farfurie.:))
superb,felul in care vorbele frumoase insotesc fotografiile!felicitari!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri, Anonim! :)
RăspundețiȘtergere