Ingrediente:
- 10-12 ardei mijlocii, cat se poate de drepţi
- 600-700 g carne tocată
- 70-80 g orez
- 300-400 g ceapă
- 1 lingură boia de ardei
- sare, piper
- verdeţuri: mărar, cimbru, pătrunjel
- bulion, pastă de tomate
Preparare:
- ceapa se căleşte uşor în ulei, se adaugă orezul bine spălat şi scurs, iar apoi 250-300 ml apă
- se lasă la răcit
- se adaugă carnea tocată, verdeţurile, condimentele
- ardeii curăţaţi de seminţe, bine spălaţi şi scuşi, se umplu cu tocătura de mai sus
- se prăjesc uşor ardeii umpluţi, pentru a li se dezvolta aroma şi pentru a se curăţa uşor
- se adaugă suc de roşii, pastă de tomate şi apă, pâna aproape de gură.
- se fierbe la foc mic
- opţional: când sunt aproape gata, se amestecă 1 lingură de zahăr + 1 lingură făină albă în apă rece, se toarnă cu grijă în sos, amestecând, până la omogenizare
- se presară cu pătrunjel verde tocat
- 10-12 ardei mijlocii, cat se poate de drepţi
- 600-700 g carne tocată
- 70-80 g orez
- 300-400 g ceapă
- 1 lingură boia de ardei
- sare, piper
- verdeţuri: mărar, cimbru, pătrunjel
- bulion, pastă de tomate
Preparare:
- ceapa se căleşte uşor în ulei, se adaugă orezul bine spălat şi scurs, iar apoi 250-300 ml apă
- se lasă la răcit
- se adaugă carnea tocată, verdeţurile, condimentele
- ardeii curăţaţi de seminţe, bine spălaţi şi scuşi, se umplu cu tocătura de mai sus
- se prăjesc uşor ardeii umpluţi, pentru a li se dezvolta aroma şi pentru a se curăţa uşor
- se adaugă suc de roşii, pastă de tomate şi apă, pâna aproape de gură.
- se fierbe la foc mic
- opţional: când sunt aproape gata, se amestecă 1 lingură de zahăr + 1 lingură făină albă în apă rece, se toarnă cu grijă în sos, amestecând, până la omogenizare
- se presară cu pătrunjel verde tocat
Comentarii
Trimiteți un comentariu