vineri, 15 iulie 2011

Cordon bleu








După o reţetă de aici
Absolut delicioasă această reţetă! Îmi doream altceva decât clasicul "grătar la ulei", favoritul lui David, din cotletul de porc proaspăt cumpărat, în paranteză fie spus, tocmai mi-am amintit poanta aceea cu soţul  care s-a întors de la muncă din străinătate şi şi-a bucurat soţia umplând frigiderul/congelatorul cu carneeeeee!!!!! :))))
Ingrediente:
- cotlet de porc
- şuncă, bacon, kaiser, ce-o fi prin frigider
- caşcaval
- fulgi de porumb
- 1-2 ouă
- făină albă
- sare, piper
- ulei pentru prăjit


Preparare:
- cotletul se feliază, se bate bine cu ciocanul de carne, se sărează şi se piperează
- kaiserul, caşcavalul se taie fâşii
- se întinde carnea, se aşează bucăţelele tăiate şi se rulează strâns
- se împachetează precum sărmăluţele, înfundând capetele
- se trec prin făină albă, apoi prin ou bătut, iar la urmă prin fulgi de porumb zdrobiţi:





Se prăjescpe toate părţile, până când se rumenesc.


Le-am servit cu cartofi noi copţi în cuptor, garnisiţi cu unt, telemea şi smântână:

3 comentarii:

  1. yammy, salivez la prima ora a diminetii. stiu ce-o sa pregatesc special in weekend:)

    RăspundețiȘtergere
  2. E o reteta care merita din plin efortul!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum procedati ca sa nu ia ulei mult la prajire?

    RăspundețiȘtergere