marți, 16 august 2011

Friptură Cotlet de porc la cuptor

Relativ recent am descoperit cotletul dezosat, mă rog, l-am redescoperit şi îmi place să încerc tot soiul de reţete, inspirate şi adaptate după ceea ce găsesc pe net.
Cu ceva vreme în urmă, am dat peste o reţetă de friptură a la Jamie Oliver, cred că pe blogul Mayei, însă atunci când am avut nevoie, pur şi simplu nu am mai aflat-o!
Sâmbătă, am grădinărit până spre seară, când am plecat la ţară, la ai mei. Îmi doream o mâncare bună, dar care să nu necesite prea mult prezenţa mea în bucătărie! :))
Ingrediente:
- cotlet dezosat de porc
- 2-3 linguri ulei de măsline
- usturoi
- salvie
- rozmarin
- muştar (asta nu face parte din reţeta originală, dar am vrut eu să-l adaug)
- sare, piper
Preparare:
Maglavaisul pentru îmbrăcat friptura: 
- usturoiul pisat sa amestecă cu rozmarinul şi salvia mărunţite, ideal ar fi să se întâlnească astea toate într-un mojar (deocamdată îmi lipseşte, dar promit să remediez aspectul!) 
- se adaugă sare şi uleiul de măsline
- opţional: 1-2 linguri muştar
Se omogenizează, obţinându-se un soi de maioneză, cu care se unge carnea sărată şi piperată, respectiv se introduce în crestăturile pe care le facem pe partea sa superioară.
Cel mai interesant este însă modul de frigere: pe grătarul cuptorului aragazului! Iar dedesubt se pune o tavă cu apă, pentru a nu murdări cuptorul mai mult decât este permis.
Eu am fiert câţiva cartofi mici, bine spălaţi, cu tot cu coajă, iar la un moment dat, i-am plasat în tava de dedebubtul fripturii.
Nu ştiu cât trebuie să stea într-un cuptor normal, căci al meu e mai nebun din fire şi a zăcut vreo 3 ore, după 2 ore am îndrăznit s-o întorc, deşi cred că puteam şi mai repede.
Cert este că nebunia asta de friptură miroase de cum ai băgat-o în cuptor...iar dacă ţi-e foarte foame, ai cam păţit-o! :))Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu