marți, 16 august 2011

Spaghetti cu carne tocată

Nu prea îndraznesc să le numesc Bolognese, căci nu vreau să risc! :)))
Cert este că-mi era poftă de spaghetti carbonara, dar mezinul voia musai cu carne tocată şi sos de roşii, sub ameninţarea că altele nu va gusta!
Ca de obicei, majoritate se supune minorităţii, în casa noastră! :)))
M-am pus pe căutat pe net, am citit, am adaptat şi am fost foarte încântaşi cu toţii de ceea ce a ieşit. Spre surprinderea mea, sosul trebuie să fie evident de carne şi nu de roşii, aşa cum obişnuiam să le pregătesc, în urmă cu ceva ani, când mâncam frecvent paste!




Ingrediente:
Sos:
- 500-600 g carne tocată, amestec de porc & vită a fost a mea
- 1 morcov
- 1 ceapă albă
- 6 roşii
- sare, piper
- busuioc
- salvie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 pahar de vin
Preparare:
- morcovul se răzuieşte pe răzătoarea mică, iar ceapa pe cea mare şi se călesc uşor în 1-2 linguri ulei
- se adaugă usturoiul mărunţit 
- se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, la foc mic, până când îşi schimbă culoarea
- se completează cu sosul obţinut din roşiile decojite şi date la blender (cel puţin asta a fost metoda mea)
- se adaugă 1 pahar de vin şi frunzele (busuioc, salvie, etc)
- se lasă la foc mic...cât de mult ai răbdare şi timp! La mine a fiert molcom mai bine de 1 oră.



2 comentarii:

  1. pe astea cu carne tocata nu le-am incercat.
    fiica mea nu e incantata de carnea tocata, mie insa imi surade ideea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mei au decis ca merita repetate, inclusiv David-pretentiosul! :))

    RăspundețiȘtergere