joi, 18 august 2011

Varză cu carne tocată - substituent de substituent! :)))


Povestea nu-i nici foarte lungă şi nici prea complicată, numai că, deşi ai mei adoră sarmalele, eu cam am oroare de împachetarea lor! De aceea, mâncăm sărmăluţe mai rar, mai exact atunci când vine Buni la noi! J)
Când am aflat de reţeta sarmalelor dezbrăcate ori sparte, am sărit în sus de bucurie şi-am purces la treabă!
Acum, în plin sezon, grădina e plină de daruri, care se cer valorificate. Am tot amânat culegerea verzei, deşi Bunica Anuţa m-a avertizat că mi-o vor lua-o melcii înainte. I-am dat dreptate ieri, vazând frunzele atât de ciuruite. Pe de altă partre, sunt dovada grădinăritului bio pe care îl practicăm! J))
Ideea e că am adaptat până şi reţeta dezbrăcatelor, adică am simplificat la maximum, ori poate la minimum!
Ingrediente:
Umplutura:
-          2 cepe
-          1-2 morcovi
-          50 g orez
-          500-600 g carne tocată (amestec vită & porc a fost)
-          sare, piper
-          verdeţuri: mărar, cimbru
Preparare:
Ceapa tăiată solzişori se căleşte uşor în grăsime (ulei, untură, etc).
Adăugăm morcovii raşi pe răzătoarea mare, amestecăm.
Orezul foarte bine spălat se adaugă în tigaie şi se completează cu 50 ml apă.
Se lasă până dau câteva clocote, apoi stingem focul şi lăsăm tigaia acoperită. Adăugăm frunzele tocate.
Carnea tocată se amestecă cu ouăle, se condimentează şi se împreunează cu orezul & legumele, după ce acestea s-au răcit.

Pe doamna varză, ciuruită rău, am dezbrăcat-o de tare multe frunze, api am tocat-o în robotul nou, am încercat mai multe răzătoare, pân-am nimerit-o pe cea bună, de aceea sunt câteva mărimi...Am frecat-o puţin cu sare, apoi am purces la asamblare:
- un rând de varză tocată
- un rând de amestecul de carne tocată//orez/legume (mă grăbeam foarte tare, nu am mai modelat biluţe)
- un rând de bacon (singura afumătură găsită în frigider)
- ultimul rând de varză
- deasupra am aşezat din nou feliuţe de bacon
Am turnat cca 200 ml suc de roşii made in Buni, producţie 2010, am mai pus apă, până am acoperit varza.
Deasupra, am pus rămurele de cimbru şi mărar proaspăt.
Am fiert la foc potrivit, cca 1 oră jumate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu