Ingrediente:
- 10 buc. ardei gras medii
- 500 g carne tocată
- 50 g orez
- 2 cepe albe
- 4-5 linguri ulei
- 200-300g pastă de tomate, suc de roşii sau 4-5 roşii
- verdeaţă: mărar, ţelină, pătrunjel
- o linguriţă de zahăr
- sare, piper
Preparare:
Ceapa se taie solzi şi se căleşte uşor în 2-3 linguri ulei. Se adaugă orezul bine spălat, cca 100 ml apă şi se lasă să dea un clocot. Stingem focul şi îl lăsăm acoperit, pentru a absorbi apa, iar apoi lăsăm la răcit.
Carnea tocată se adaugă peste orezul rece. Opţional se poate încorpora şi 1 ou.
Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate.
Ardeii, spălaţi, se curăţă de cotor şi seminţe, inclusiv de lamelele din interior, apoi se umplu cu compoziţia de mai sus.
Se prăjesc uşor, în 2-3 linguri de ulei, pe toate părţile, pentru a li se dezvolta aroma şi pentru a se desprinde pieliţa celulozică.
Se adaugă bulionul, sucul de roşii sau roşiile tocate, completându-se cu apă, pentru a-i acoperi.
Pentru aromă, se pot pune 2-3 frunze de ţelină.
Pentru a echilibra gustul acrişor dat de pasta de tomate, eu am adăugat 1 linguriţă de zahăr.
Se fierb în tuci, la cuptor, până când scade sosul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu