miercuri, 14 septembrie 2011

Dulceaţă de mure

Ultima dulceaţă a verii, deşi, dacă mă gândesc bine, vor mai fi cel puţin două, dar acelea sunt de toamnă! :)))
Doamna care-mi aduce fructe de pădure a ajuns târziu de tot luni seara, de aceea, trebuia să mă mişc foarte repede şi am decis că voi alege bob cu bob doar 1 kilogram de mure, pentru dulceaţă. Cea mai mare parte a mers la siropul de mure, făcut la rece, iar preţ de 1 1/2 kg le-am pus cu zahăr, pentru celebra băutură alcoolică, murată. 
Ingrediete:
1,2 kg mure
1 kg zahăr tos
1-2 lămâie
Preparare:
Murea aleasă atent şi spălată, scursă bine de apă, se pune la foc. Din momentul în care începe să clocotească, se lasă 10 minute.
Se adaugă zahărul şi din nou, după primul clocot, se lasă 7-10 minute.
Se încorporează zeama unei jumătăţi de lămâie, pentru siguranţă şi un praf de salicil.
Se toarnă fierbinte în borcanele bine spălate, uscate, sterilizate. Dacă sunt cu capac, se închid imediat şi se întorc 10-15 minute cu fundul în sus. dacă se leagă cu celofan, se lasă până a doua zi, pentru a se răci (se acoperă cu un şervet de bucătărie, umed, pentru a nu se întări deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu