luni, 5 septembrie 2011

Mini-grădină pentru plante aromatice

În vara aceasta mi-am mai împlinit o dorinţă veche, şi anume cea legată de construirea unei nini-grădinuţe pentru plantele aromatice şi condimentare. De cele mai multe ori, încep cu "vizitarea" grădinii dis-de-dimineaţă, îmi umplu coşul cu ceea ce cred de cuviinţă, însă de fiecare dată omit câte ceva, şi-atunci când gătesc, încep să-mi strig copiii şi să-i trimit în expediţie. Aproape de fiecare dată, îmi aduc altfel de frunze decât cele comandate de mine.
Ideea amplasării acestei grădinuţe lângă casă are marele avantaj de-a mă scuti de veşnice dicuţii, căci fiind la îndemână, mi-e uşor să completez/remediez la minut! :)) Pe de altă parte, aromaticele mai exotice erau răspândite haotic prin curte, grădină, terasă şi voiam să le văd grupate, ordonate.
Inspirată de postul Karlei de pe forumul lui Myo, dar şi de frumoasele straturi mărginite de nuiele împletite, văzute pe la mănăstiri, cu ajutor, am reuşit să conturăm o bucăţică de 1,20m/1,20m, ba mai mult, Dan a şi compartimentat-o în 9 "ochiuri"!
Dată fiind perioada anului, am populat-o parţial, cu următoarele:
- 3 tufe de levănţică
- 1 salvie variegată (de la Myky)
- 1 tufă mentă

Ochiurile libere, vor fi completate la primăvară cu: busuioc alimentar, haşme.
Mi-aş mai dori una, în care să se alăture: 
- mărar
- pătrunjel
- ţelină
- cimbru4 comentarii:

  1. Super idee! Dacă s-ar putea, io aş pune un coş d-ăsta în dreptul ferestrei de la bucătărie, ca să nu mai ies nici afară =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa ingraditura ! Si practic amplasamentul. La vara, o sa fie o frumusete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci, Dani, sper sa o populez corespunzator si sa-mi fie si utila. :))

    RăspundețiȘtergere