Culorile şi aroma toamnei, prinse-ntr-un borcan... Cu atât mai mult cu cât anul acesta toamna a fost foarte darnică, iar în grădina mea s-au făcut de toate! De la morcovi la ţelină şi pătrunjel, continuând cu roşiile şi gogoşarii!
Bucuria e aproape egală atât în momentul "producerii" cât şi în cel al "utilizării".
E atât de simplu să n-ai de curăţat decât ceapa! Să nu ai grija morcovilor care ba se stafidesc, ba se înmoaie, peste iarnă!
Ingrediente:
3 kg morcovi
1 kg gogoşari
1 kg roşii
1 kg ţelină
1 kg pătrunjel
frunze: pătrunjel, ţelină
sare grunjoasă, fără iod, cca 1 lingură bună (cu vârf) hai să zicem 30 g / kg de zarzavat.
aspirina/salicil
Preparare:
Zarzavaturile bină spălate şi curăţate se toacă în robot.
Se amestecă şi se adaugă sarea.
Se pune în borcanele bine spălate şi sterilizate.
Se sterilizează în bain-marine, cca 40-50 minute, şi se lasă la răcit.
Observaţie: oricât de mult ne-am dori, nu putem renunţa complet la conservant... eu am facut-o şi am "plătit" scump, căci a fermentat.
fooarte bun!
RăspundețiȘtergeresi foarte practic.
Da, ideal pentru doamne super-ocupate! :))
RăspundețiȘtergereFoarte buna iarna,cele care au fermentat a fost din cauza capacelor ,trebuie sa se stranga bine ,unele sar si alea fermenteaza.Eu nu le pun nimic,doar legumele si sterilizate 30-45 min si in paturi .
RăspundețiȘtergereUite anul trecut cum am facut ,a iesit o nebunie
http://rami86.sunphoto.ro/Diverse_borcaneli/45561068
Sa auzim numai de bine!
Eu am zis sa incerc sa fac bulion fara conservant . Are o luna si inca nu vad schimbari cred ca secretul este sa sterilizam foarte bine borcanele si inainte si dupa cam 40 de minute dupa lasate sa se raceasca treptat in paturi
RăspundețiȘtergereEu nu le sterilizez tort bulionul fierbinte strâng bine capacele și le țin învelite 24 de ore
Ștergere