vineri, 7 octombrie 2011

Conservă de peşte

Mâncărica asta e grozavă, cu atât mai mult cu cât facem o dată la doi ani-în cel mai fericit caz.
Toamna aceasta o parte din bărbaţii familiei, tata şi cumnatul meu, au fost în Delta Dunării, la pescuit.
Captura a fost foarte frumoasă, ei foarte mândrii, iar noi foarte fericiţi! :)))
Ingrediente:
- 5 kg de peşte (roşioare au fost)
- 1 kg ceapă albă
- 1 kg morcov
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 300 ml oţet din vin
- sare 
- piper boabe
- muştar boabe
Preparare:
Pştele, curăţat de solzi şi eviscerat,  fără cap şi coadă, se taie în bucăţi de 4-5 cm.
Zarzavatul curăţat, se taie rondele.
Pe fundul cratiţei se aşează leaţuri, evitând astfel prinderea/afumarea.
Se aşează straturi alternative de peşte, zarzavat, sărându-se uşor.
Se toarnă uleiul, oţetul, boabele de piper şi muştar.
Se acoperă cu celofan, apoi cu capacul şi se leagă bine.
Oala "echipată" astfel se pune la foc mic, pentru aproximativ 4 ore.
Foarte important: oţetul are rolul de a dizolva oasele peştelui.

4 comentarii:

  1. daca imi spui ce sunt alea 'leaţuri' te cred ca e buna.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Leaturile sunt niste sipci, mai mici! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozava cred ca este.
    Ma intereseaza sa imi spui daca reteta asta se papa urgent sau se poate pune si la pastrare pentru iarna ,sa avem cand nu prea stim ce sa mancam.
    Cum se pastreaza?
    Succes in tot ceea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  4. Se tine la frigider, insa la noi nu rezista mai mult de maxim 3 saptamani, caci se papa. :))

    RăspundețiȘtergere