sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Placinta zdrentuita

Numesc aşa acest desert, pentru că mie nu prea-mi seamănă a prăjitură.
Am decis s-o pregătesc, întrucât m-am simţit agresată de-a dreptul, în ultimele două zile, am dat de ea în mai multe locuri. Îi recunosc paternitatea, de fapt maternitatea, Laurei Sava, deoarece pe blogul ei am găsit reţeta în imagini, la rândul ei preluând-o de la Floridecamp. Mai amintesc şi de o doamnă de pe forumul de plante care ne-a arătat varianta ei pozată.
Nu voi omite nici contribuţia semnificativă a lui Dan, căruia i-am stârnit curiozitatea cu căutările mele febrile după "ceva bun" şi care, văzând pozele, a exclamat: "Asta cu siguranţă e faină!".
Aşadar, să purcedem la drum!
Ingrediente:
Plăcinta:
- 1 pachet de foi fine de plăcintă
- 4 ouă
- 1 pahar zahăr tos
- 1 pahar ulei
- 200 ml iaurt
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilat
Siropul:
- la alegere, una dintre cele 2 variante:
a) sirop de zahăr ars, din 8 linguri de zahăr + 3 căni apă
b) sirop de lămâie, din zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi + 3 pahare apă + 2 pahare zahăr, fierte până când se îngroasă uşor.
Preparare:
1. Foile de plăcintă dezgheţate se rup în fâşii/bucăţi fine
2. Ouăle + zahărul se mixează, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat, praful de copt.
3. Se adaugă "zdrenţele" de aluat (foile rupte) în amestecul de mai sus, se omogenizează şi se toarnă într-un vas termorezistent.
4. Se coace la foc potrivit (în reţeta originală) sau la foc mare (varianta cuptor cu ventilaţie) până când se rumeneşte frumos deasupra.
5. Se scoate din cuptor şi se toarnă încet siropul peste plăcinta fierbinte, aceasta absorbindu-l.
6. Se taie după ce se răceşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu