duminică, 27 noiembrie 2011

Pui cu maioneză

Un aperitiv uşor de pregătit, foarte gustos, situat în top 5 pentru toţi ai casei!:)
Reţeta originală e cu maioneză "de cumpărat", însă ultima dată când am făcut, am uitat pur şi simplu şi am pus maioneză făcută în casă. Ne tot întrebam cum de a ieşit mai bună decât în alte dăţi?! După îndelungi cercetări, am realizat că "vinovată" e maioneza. Aşadar, a rămas stabilit: renunţăm şi la e-urile din borcan! :)) (era singura mea reţetă cu maioneză din borcan).
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 5-6 castraveţi muraţi
- 3-4 căţei de usturoi
- sare, piper
Maioneză:
- 2 gălbenuşuri
- 300 ml ulei
- 1 linguriţă muştar
- zeamă de lămâie
Preparare:
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare, se scurge bine şi se lasă la răcit.
Se taie cubuleţe mici, sau se dă prin robotul de bucătărie.
Castraveţii muraţi se taie la fel, sau se optează pentru aceeaşi variantă (robot) şi se scurg bine de zeama pe care o lasă.
Se amestecă cele de mai sus cu maioneză, în care s-a  zdrobit usturoiul, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se serveşte cu încredere.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu