Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
Grozav arata sarmalele ! Cred, ca ati petrecut minunat. Si ce de prajituri !!! Ai muncit serios in bucatarie, Mirela.
RăspundețiȘtergereAn Nou Fericit, intregii familii ! Te imbratisez, cu drag !
LA MULTI ANI !!!
Craciunul este sarbatoare mult-asteptata, de Anul Nou redimensionam! :))
RăspundețiȘtergereLa multi ani ca sanatate si voua, Dani! 2012 sa va aduca belsug si fericire.
Te imbratisez