luni, 16 ianuarie 2012

Friptura leneşului

Nu există nimic mai simplu decât friptura aceasta. Cu condiţia să nu fi leşinat de foame, căci mirosul îţi aţâţă pofta de mâncare într-un fel unic! :))
Ingrediente:
- 1 bucată carne de porc, de preferat cotlet fără os ori ceafă (de data asta a fost ceafă)


Pentru uns friptura, se prepară un sos, gen maioneză, din ingredientele de mai jos:
- 3-4 linguriţe muştar simplu
- 2-3 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 linguriţă sare grunjoasă
- 1/2 linguriţă piper negru, măcinat
- 2-3 linguri ulei
- rozmarin
Preparare:
Se unge bucata de carne cu acest sos, se aşează într-o formă termorezistentă (Jena) se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor:
După circa o oră, se îndepărtează folia, dacă bucata de carne e groasă, se poate tăia, pentru a grăbi prepararea.
Am servit cu cartofi cu brîmză la cuptor:

8 comentarii:

  1. Se aproba ! Da, de ce-i a lenesului ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca iti ia doar cateva minute pregatirea ei. :) E drept ca dureaza ceva pana e gata, dar merita asteptarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cineva a folosit de curand la mine pe blog expresia "imi curg balele" si era vorba despre un obiect. Eu cum sa spun cand ma uit la friptura ta?!? Fugiti, vin apele???

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi, hi, hi...
    Nu eram. Friptura arata tare imbietor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aline, e posibil, daca ai MO performant.
    Eu am doar din acela simplu, pt incalzit/decongelat.

    RăspundețiȘtergere