Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
la foarte multi si frumosi ani!
RăspundețiȘtergeresa te bucuri de familia ta!
Multumesc frumos, Myky!
RăspundețiȘtergereTe pup cu tot dragul, sa aveti si voi parte de tot ce e bun si frumos!
La multi ani ! Sa va bucurati de el si el de voi !
RăspundețiȘtergereMultumim frumos!
ȘtergereSanatate si bucurii sa aveti!
La multi ani pentru Tata mare! Adica mare vine de la "esti mare mai tatic daca ai asa o familie". Sa traiesti, sa fii sanatos si sa ai cat mai multe bucurii de la toti ai tai, nevasta si flacai!
RăspundețiȘtergereSaru' mana, Ilinca!
RăspundețiȘtergere