Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
la foarte multi si frumosi ani!
RăspundețiȘtergeresa te bucuri de familia ta!
Multumesc frumos, Myky!
RăspundețiȘtergereTe pup cu tot dragul, sa aveti si voi parte de tot ce e bun si frumos!
La multi ani ! Sa va bucurati de el si el de voi !
RăspundețiȘtergereMultumim frumos!
ȘtergereSanatate si bucurii sa aveti!
La multi ani pentru Tata mare! Adica mare vine de la "esti mare mai tatic daca ai asa o familie". Sa traiesti, sa fii sanatos si sa ai cat mai multe bucurii de la toti ai tai, nevasta si flacai!
RăspundețiȘtergereSaru' mana, Ilinca!
RăspundețiȘtergere