sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Ouă umplute

Unul dintre aperitivele preferate, preparare în varianta clasică.
Ingrediente:
- 10 ouă 
- 1 pate de ficat
- maioneză din 2-3 ouă
- smântână
- sare, piper, muşatr
Preparare:
Ouăle fierte tare se curăţî de coajă şi se taie în jumătăţi.
Gălbenuşurile se zbrobesc cu furculiţa, se amestecă cu pateul de ficat şi 3-4 linguri de maioneză.
Se adaugă sare, piper şi muştar, după gust.
Maioneza rămasă se amestecă cu smântână şi opţional un pic de vegeta şi se repartizează pe un platou.
Jumătăţile de ouă se umplu, se aşează deasupra maionezei şi se ormează cu un pic de gogoşar roşu, felii de măsline, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu