sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tort cu piersici

Din gama torturilor "fără foc", recomandat pentru zilele toride, face minuni şi în toiul iernii.
După reţeta mult mai aspectuoasă de aici.
Blat
Ingrediente:

- 100g ciocolată cu lapte (sau amăruie)
- 100g unt
- 120g fulgi de porumb
- 100g alune de padure tocate
Preparare:
Fulgii de porumb se zdrobesc, se adaugă alunele tocate, se topeşte ciocolata cu untul şi se amestecă cu ingredientele uscate.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detaşabil (26 cm diametrul) pe care se tasează compoziţia, cât mai uniform. se dă la rece.
Crema:
Ingrediente:
- 1 pacheţel granule de gelatină
- 450-500 g piersici din compot
- 500 ml iaurt cu piersici
- 3 linguri zahăr
- 400 ml frişcă
Preparare:
Gelatina se înmoaie în 100 ml apă, pentru 10 minute, apoi se dizolvă complet pe baie de abur.
Iaurtul + zahărul se încorporează în gelatină (mai întâi se amestecă doar 2-3 linguri de iaurt cu gelatina, apoi se toarnă acest amestec în restul de iaurt). Se dă la rece.
Când începe să se întărească, se încorporează 400 ml frişcă bătută.
Se pregătesc piersicile: 450g (din compot) tăiate felii şi scurse de sirop
Se toarnă 1/2 cremă peste blat, se repartizează uniform piersicile tăiate şi scurse, apoi se acoperă cu cealaltă 1/2 de cremă.
Se lasă la rece 2-3 ore (la mine a "dormit" o noapte).
Se detaşează inelul, se îndepărtează hârtia de copt şi se transferă tortul pe un platou.
Ornare:
1/2 pacheţel granule de gelatină, dizolvată în 50 ml apă, apoi lichefiată complet pe baie de abur se toarnă peste piersicile din compot feliate (un compot) şi se lasă să se răcească.
Se aranjează pe mijloc, iar apoi se poate orna cu frişcă bătută.

2 comentarii:

  1. Of, ce-mi faci tu la ceas de seara. Am intrat si-am dat numai de bunatati ... Grozava ideea cu fulgii de porumb si ciocolata. Experimentez sigur !

    RăspundețiȘtergere
  2. Incitant e tortul asta: alune in blat, iaurt in crema... musai sa-l incerci! :))

    RăspundețiȘtergere