duminică, 19 februarie 2012

Conopida cu maioneza

Ingrediente:
- conopidă (proaspătă sau congelată) fiartă în apă cu un pic de sare (e bine să adăugăm un pic de lapte), pentru a se menţine albă (ar fi grozav s-o supraveghem, căci eu, având treabă, era cât pe-aci s-o "prăjesc") bine scursă
- maioneză: 1 ou, 300 ml ulei, zeamă de lămâie 
- 1-2 linguri smântână 
- sare ( +un pic de vegeta)
- opţional: mărar
Am descoperit maioneza asta, este una dintre marile minuni ale bucătăriei!
De câte ori fac ceva rapid pentru noi patru, şi-mi trebuie doar maioneză dintr-un ou, mă gândeam de două ori!!!  căci nu merge cu mixerul, fiind aşa de mici cantităţile şi trebuia prestată manual. Mulţumiri Gabrielei Cara!
Reţeta pentru maioneza făcută cu blenderul:
Ingredientele se pun în vasul înalt al blenderului: mai întâi uleiul, măsurat (300 ml), apoi oul întreg (grăbită cum sunt, iniţial am separat gălbenuşul şi mi-a ieşit o zeamă, pe care am transferat-o în oala câinilor, să-i vitaminizez! ;)) ). Se adaugă un pic de zeamă de lămâie şi în reţeta originală zice şi de muştar, eu nu am pus, dar a ieşit o maioneză cu un gust minunat! 
Reţeta asta nu dă greş, nici măcar nu am aşteptat să se încălzească oul, cum l-am scos din frigider, cum l-am trântit în vas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu