Copiiilor mei le place la nebunie carnea de porc prăjită în tigaie, supra-numită de ei "grătar la ulei".
Secretul este să o faci pe îndelete, cu răbdare, s-o întorci de multe ori, până când se pătrunde bine, iar apoi se rumeneşte frumos.
Ingrediente:
- carne de porc tăiată în felii (de data asta a fost cotlet cu os, deci feli mai grosuţe)
- sare şi piper (nu pun niciun alt condiment, nimic aromatic)
- un pic de ulei
- apă
- vin
Preparare:
Feliile de carne bine sărate şi piperate se aşează în tigaia unsaă cu ulei (1-2 linguri), se adaugă un pic de apă (50 ml) şi se acoperă cu capac. Se lasă la foc mediu, întorcându-le după ce apa începe să scadă.
Se adaugă vinul şi se reduce focul, lăsându-le mai întâi acoperite, apoi după ce carnea e albă (semn că e făcută) se ia capacul şi se "păzeşte" întorcând-o până-ţi place cum arată!
Secretul este să o faci pe îndelete, cu răbdare, s-o întorci de multe ori, până când se pătrunde bine, iar apoi se rumeneşte frumos.
Ingrediente:
- carne de porc tăiată în felii (de data asta a fost cotlet cu os, deci feli mai grosuţe)
- sare şi piper (nu pun niciun alt condiment, nimic aromatic)
- un pic de ulei
- apă
- vin
Preparare:
Feliile de carne bine sărate şi piperate se aşează în tigaia unsaă cu ulei (1-2 linguri), se adaugă un pic de apă (50 ml) şi se acoperă cu capac. Se lasă la foc mediu, întorcându-le după ce apa începe să scadă.
Se adaugă vinul şi se reduce focul, lăsându-le mai întâi acoperite, apoi după ce carnea e albă (semn că e făcută) se ia capacul şi se "păzeşte" întorcând-o până-ţi place cum arată!
Comentarii
Trimiteți un comentariu